5 Keer lekkere en gezonde voeding

Wil je graag gezonder leven, dan vormt de voeding die je dagelijks tot je neemt hier een erg belangrijk onderdeel van. Mensen die veel willen afvallen en daarom veel sporten kunnen al hun progressie in de prullenbak gooien door slecht te eten. Hetzelfde geldt voor mensen die willen aankomen, maar hierbij vooral spier willen opbouwen.

Voeding is dus erg belangrijk voor je gewicht, maar ook je gemoedstoestand. De volgende vijf voedingsmiddelen zijn zowel gezond als lekker.

1. Griekse yoghurt

Griekse yoghurt is lekker romig, maar ook gezond. Het zit boordevol eiwitten, terwijl het suikerarm is en dus ook gezond.

Gooi natuurlijk niet suiker door je yoghurt, maar zorg bijvoorbeeld voor extra smaak met muesli of een notenmix.

2. Cashewnoten

Vol eiwitten en onverzadigde vetzuren: cashewnoten zijn smakelijk en gezond. Ideaal als tussendoortje of snack in de avond, met name voor sporters.

Kies natuurlijk niet voor gezouten cashewnoten, want zo krijg je veel te veel zout binnen.

3. Tilapia

Tilapia is een witvis en ook één van de gezondste vissoorten om te eten. Deze vis is rijk aan de goede vetten en bevat ook eiwit en goede koolhydraten.

Je kunt de vis heerlijk bereiden met wat kruiden. Bovendien is tilapiafilet erg goedkoop. Zo is het wel erg makkelijk om gezond te eten.

4. Avocado

Heerlijk romig en nog gezond ook. Avocado is lekker op brood, in een salade en nog veel meer gerechten.

Avocado is ontzettend vet, maar het gaat hier wederom om de goede vetten. Tegelijkertijd bevat avocado nauwelijks suikers en andere slechte stoffen.

Tip voor op brood: simpelweg wat peper op je avocado kan al voldoende zijn.

5. Rijst met kip en bruine bonen

Rijst met kip en bruine bonen. Klinkt wat saai, maar het is wel erg gezond en bevat een goede combinatie van de juiste voedingsstoffen.

Je kunt het gerecht op smaak brengen met wat kruid. Je kunt zelf een pepersausje maken of iets vergelijkbaars kopen, maar let er wel op dat je niet voor een saus kiest met een hoog gehalte van verzadigd vet.

lyter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *