Slapeloosheid – Hoe geraakt u er van af

Slapeloosheid is een zeer verontrustende en soms beperkende aandoening waarbij de patiënt het als extreem moeilijk ervaart om in slaap te vallen. Deze term wordt ook gebruikt voor hen die niet in slaap kunnen blijven, ondanks de gunstige omstandigheden die het anders wel mogelijk zouden maken. Deze aandoening vermoeit niet enkel de patiënt maar kan ook het normale leefpatroon van die mens verstoren, wat in uitzonderlijke gevallen kan leiden tot een zeer gevaarlijke en suïcidale vorm van depressie.

Veel van de patiënten hebben de neiging om te zeggen dat ze hun geest niet kunnen laten rusten of dat ze moeite hebben om hun ogen te sluiten. Dit kan veroorzaakt worden door goed te behandelen en eenvoudige zaken, maar een paar gevallen hebben zeer duistere en verontrustende wortels. U moet zeker contact opnemen met uw arts als u ooit merkt dat u het moeilijk hebt om in slaap te geraken.

Dit zijn enkele gebruikelijke oorzaken van slapeloosheid:

Psychoactieve drugs of stimulerende middelen- heeft u koffie gedronken vooraleer te gaan slapen ? Dat is misschien wel geen heel goed idee, vooral gezien het feit dat de meeste mensen koffie drinken om uit de sufheid van de vroege morgen te geraken. In feite kan het innemen van cafeïne, kruiden, en sommige medicatie ertoe leiden dat u slaap –veel slaap- verliest. Hetzelfde geldt voor het innemen van cocaïne, amfetamines, modafinil, methafetamines en andere gelijkaardige geneesmiddelen ( die in de eerste plaats erg slecht zijn voor u.)

Levensproblemen zoals angst, stress, benauwdheid en problemen op financieel, persoonlijk of seksueel vlak kunnen er zeker voor zorgen dat u uw slaap verliest. Het oplossen van uw persoonlijke problemen kan echt nodig zijn om u een goede nachtrust te verzekeren. Letterlijk.

 Psychische stoornissen kunnen echt een belasting zijn van uw normale gewoontes en routines. Klinische depressies, schizofrenie, bipolaire stoornissen en angststoornissen kunnen u echt slapeloze nachten bezorgen. Het is aanbevolen dat u professionele hulp zoekt om u te laten behandelen als u deze stoornissen hebt.

Linkbuilder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *