Vitaminen die helpen om de gezondheid en het geheugenvermogen van jouw hersenen te verbeteren

We weten allemaal dat het geheugen afneemt of verslechterd naarmate het ouder wordt en na je 30e jaar wordt de kans op geheugenverlies groter. Om je brein en zijn vitale functies op een optimaal niveau te houden, moet je je overgeven aan verschillende mentale activiteiten.

Naast dat je je geest actief houdt met hersenoefeningen/hersenspellen is het ook essentieel om je dieet aan te vullen met een goede hoeveelheid vitamines en voedingsstoffen en vooral de inname van vitamines om het geheugen te verbeteren, kan een groot verschil maken voor de gezondheid van je hersenen en ook voor je professionele, sociale en persoonlijke leven. Er zijn nogal wat vitamines die efficiënt zijn om het geheugen te verbeteren en je opmerkelijke resultaten zullen geven.

 

Vitamine B is vermoedelijk de meest effectieve van alle vitamines om het geheugen te verbeteren. Het vitamine B-complex heeft geweldige resultaten opgeleverd bij het voorkomen van geheugengerelateerde ziekten zoals dementie en Alzheimer.

Hoewel het de ziekten niet geneest, kan de inname van deze vitamine wel voor een grote verbetering bij patiënten die lijden aan dementie zorgen. Het tekort aan vitamine B6, B12 en folaten kan leiden tot geheugenverlies, verwardheid, depressie en stemmingswisselingen.

 

Vitamine E is de essentiële antioxidant, die in alle weefsels wordt aangetroffen en een laag niveau van of een tekort aan vitamine E kan verschillende neurologische aandoeningen veroorzaken. Dus, een voldoende hoeveelheid vitamine E helpt om het geheugen te doen herleven en voorkomt dat je last krijgt van geheugen gerelateerde stoornissen.

 

Co-enzym Q10 helpt bij het beschermen van de hersenen tegen vrije radicalen en het staat algemeen bekend om zijn efficiëntie bij het behandelen van verschillende mentale aandoeningen.

 

Omega-3 vetzuren of EPA-DHA zijn vanwege hun ontstekingsremmende eigenschappen populair en het is zeer essentieel voor de hersenen om normaal te kunnen functioneren en het voorkomt ook de ontwikkeling van psychische aandoeningen zoals dementie en de ziekte van Alzheimer.

 

Alfa-liponzuur is een effectieve antioxidant en het helpt bij het handhaven van hoge niveaus van bloedglucose en het bevordert de insulineactiviteit. Wat nog belangrijker is, het verbetert ook het geheugen.

 

Afgezien van deze vitamines om het geheugen te verbeteren, zijn er ook kruidenoplossingen om jouw geheugen te verbeteren. Kruiden zoals Ginkgo Biloba, adaptogene kruiden en carotenoïden zijn ook nuttig bij het verbeteren van het geheugen.

Denk hier eens over na…

Wat gebeurt er als je gezond en voedzaam voedsel blijft eten en je lichaam niet traint? Dan gaat het achteruit, toch?

Hetzelfde geldt voor de hersenen!

 

Van de makers van Blokpil, het enige wat je nodig hebt als je op zoek bent naar een concentratiepil.

 

Linkbuilder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *